top of page

Kvetoucí poupě - Proč Říct Ano v Botanické Zahradě?

Kvetoucí poupě je pro mnohé z nás symbolem něčeho nového a krásného, něčeho, co v sobě nese nádech svěžesti a naděje. Je to obraz, který se nám v mysli vybaví při pomyšlení na začátek jara, období, kdy se příroda probouzí ze zimního spánku a začíná znovu ožívat. S každým nově rozkvetlým poupětem přichází koktejl vůní, které se šíří vzduchem, zpěv ptáků, který nás provází na každém kroku, a nádherné procházky, které nám umožňují vnímat tuto krásu naplno.


Pro Svatební Magazin Moliere je kvetoucí poupě nejen symbolem jara a nových začátků, ale také metaforou pro svatbu na jaře, která je krásným obdobím plným romantiky a elegance. Jaro je časem, kdy se příroda stává dokonalým pozadím pro svatební obřady, kde kvetoucí zahrady a rozkvetlé stromy tvoří nezapomenutelnou kulisu. A právě proto chceme ukázat, že svatba na jaře je ideální příležitostí, kterou mohou páry naprosto využít k vytvoření nezapomenutelného zážitku.



Nemusí přitom cestovat daleko od svého domova, aby nalezli dokonalé místo pro svůj velký den. Botanické zahrady, které se nacházejí přímo ve městě nebo jeho blízkém okolí, poskytují všechny potřebné podmínky pro krásnou a romantickou svatbu. Tyto zahrady plné rozkvetlých květin a bujné zeleně nabízejí nejen vizuální potěšení, ale také atmosféru klidu a harmonie, kterou si mohou novomanželé a jejich hosté naplno užít.


Pro každého z nás může mít slovo jaro jiný význam. Pro někoho to může znamenat již duben, pro jiného až měsíc květen, kdy příroda dosahuje svého vrcholu.

Nicméně cílem této inspirace je ukázat tři různé lokace a tři různé outfity, které mohou poskytnout potřebnou inspiraci pro plánování dokonalé jarní svatby. A to vše s myšlenkou, že nemusíte opouštět své město, abyste vytvořili magický a nezapomenutelný svatební den. Stačí jen objevit krásu, která se nachází přímo před vašima očima, a využít ji k vytvoření svatby, která bude stejně krásná a jedinečná jako kvetoucí poupě na jaře.


Inspirujte se nádhernými fotografiemi od Nadi Rohové a video od Veyn Production.


P.S. Na konci článku naleznete seznam všech profíku, kteří se na této inspiraci podíleli.



Tradičně začneme místem, které se pro tuto inspiraci stalo, a které byste si možná na první dobrou pro svoji svatbu nevybrali, ale pro nás se stalo dokonalou lokací, která se rozhodně hodí pro vaši svatbu! Tou úchvatnou lokací je Botanická zahrada v Praze. Toto místo, rozkládající se na rozlehlých 30 hektarech půdy, skrývá poklady, o kterých by se vám ani nesnilo.

Botanická zahrada Praha je jedinečné místo, jehož krása přitahuje návštěvníky z celého světa. Je ideálním místem pro jarní a letní svatby, protože v těchto obdobích příroda předvádí své nejkrásnější kouzlo. Všechny květiny a stromy jsou v plném rozkvětu, a to vytváří atmosféru jako z pohádky. Právě proto jsme se rozhodli pro "Kvetoucí poupě" vybrat tři nádherné lokace v této zahradě - Japonskou zahradu, Fata Morgánu a, jak my říkáme, Pražské jaro.


Pokud chcete spojit krásy přírody, které chodí obdivovat ze široka a daleka, s vaším dnem, kdy se vaše láska spojí, nemusíte o rozhodování dlouho přemýšlet. Botanická zahrada Praha nabízí nespočet možností, jak vytvořit nezapomenutelný svatební den, který bude jedinečný a přesně podle vašich představ.


Jak jsem již psala na začátku, v této inspiraci naleznete tři outfity a tři různé lokace, doplněné o prvky, které na vaší svatbě nesmí chybět.

Ústřední téma této inspirace jsou květiny a tento motiv se protnul opravdu naprosto do všeho. Květiny nejsou jen krásnou ozdobou, ale dodávají svatbě i romantický nádech a propojují všechny její části do harmonického celku. Jejich přítomnost je zkrátka nepostradatelná a mohou se objevit v různých podobách a na různých místech.



Prvním prvkem, kterým se budeme zabývat, jsou tiskoviny. Pro nás v redakci je barvou svěžích pastelových barev, a proto se v tomto duchu nesly i tiskoviny. Tiskoviny mohou být často přehlíženým detailem, ale jejich význam je nezanedbatelný. Jsou prvním kontaktem hostů s vaší svatbou a mohou jim napovědět, jaký styl a atmosféru mohou očekávat. Pastelově zelená barva, která se linula na tiskovinách vyrobených z plexiskla, je za mě skvělou variantou právě pro jarní svatby. Plexisklo je materiál, který dodává tiskovinám moderní a elegantní vzhled a zároveň je odolný vůči nepřízni počasí - ony vám totiž nezmoknou!


Nechyběla ani uvítací tabule, která je takovým prvním vizuálním pozdravem pro hosty. Tabule může být ozdobena květinami, aby hned na první pohled ladila s celkovou květinovou tematikou svatby. Nádherné jmenovky, které pomáhají hostům najít své místo u stolu, jsou dalším stylovým prvkem. Jmenovky nejen že usnadňují organizaci, ale mohou být také malým suvenýrem, který si hosté odnesou domů na památku. A samozřejmě nechybělo ani oznámení.


A víte co? Letos frčí různé tvary tiskovin, takže na to myslete, když budete plánovat design. Kruhové, oválné nebo dokonce hexagonální tvary mohou dodat tiskovinám originální a moderní vzhled. Experimentujte s tvary a materiály, aby vaše tiskoviny byly nejen praktické, ale i esteticky zajímavé. Kreativita se neomezuje jen na obsah, ale i na formu, a to je něco, co může vaši svatbu udělat ještě výjimečnější.


Od tiskovin se nyní přesuneme k nezbytným věcem pro nevěstu, které jí dodají pocit jedinečnosti a elegance. Jedním z takových kousků je svatební saténový župánek, který byl pečlivě vybrán v kontrastní růžovo červené barvě. Tento kousek je navíc doplněn o nádherný podvazek, který nejen krásně ozdobí nožku, ale také dodá tradičnímu svatebnímu outfitu dotek elegance a smyslnosti. I když na tradice v našem magazínu příliš nedbáme, tento detail jistě ocení každá nevěsta, která chce, aby její svatební den byl perfektní do posledního detailu.


K župánku a k šatům samozřejmě patří i šperky, které jsou nezbytným doplňkem pro každou nevěstu. Šperky, které jsme vybrali, jsou inspirovány motivy květů a jara, což dodává celkovému vzhledu svěžest a romantiku. Nebojte se experimentovat s motivy zasazenými do šperků. Pokud budou v jemném printu a doplněné například o perly, zajistíte tím nejen elegantní, ale i luxusní vzhled. Perly jsou symbolem čistoty a krásy a dodávají šperkům nadčasový půvab. A aby byl celý outfit dokonale sladěný, stačí jej doplnit náramky z vícero řetízků či jemné náhrdelníky.


Od šperků se přesuneme k ozdobám do vlasů, které jsou stejně důležité jako jakýkoliv jiný doplněk. Co takhle mít v drdolu jemnou větvičku či ozdobit svůj outfit celokvětinovou stříbrnou čelenkou? Taková ozdoba je nejen krásná, ale také praktická, protože nezvadne a bude po celý den vypadat dokonale. Stříbrná čelenka s květinovým motivem povznese váš outfit na zcela novou úroveň a nebude působit lacině.



A jako předposlední, ale rozhodně ne méně důležité, jsou prsteny. Ty si zaslouží naši speciální pozornost. Pokud máte rádi opravdu originalitu, ruční práci a obrovské srdce, tak není nad čím přemýšlet. V této inspiraci jsme vybrali dva páry snubních a dva zásnubní prsteny. Oba páry snubních prstenů jsou velice minimalistického rázu, což je v dnešní době velmi oblíbené. Minimalismus je doplněn o extravaganci ve zpracování a tvaru, což činí každý prsten jedinečným. Dva zásnubní prsteny jsou rovněž výjimečné; jeden je posázen kameny ve tvaru květiny, což mu dodává jemný a romantický vzhled, zatímco druhý je jednoduchý, ale přesto krásný prsten, který osloví milovníky klasické elegance.

Prostě tohle chcete! Jemně neopracované zlato s láskou dělané do jara patří... stejně jako náš vztah, mnohdy není dokonalý, ale je utvořen láskou. Takové prsteny jsou symbolem lásky a oddanosti, které vydrží po celý život. Tento výběr vám zajistí, že váš svatební den bude nezapomenutelný a každým detailem vyjádříte své vlastní jedinečné já.


Jako zajímavý prvek, který rozhodně nesmí chybět na vaší svatbě, doporučujeme svatební noviny a Instax.

Svatební noviny jsou skvělým způsobem, jak zabavit hosty a zároveň dodat vaší svatbě unikátní atmosféru. Vezměte všechny své přítelkyně a vyfoťte se s novinami – vznikne z toho krásná a nezapomenutelná vzpomínka.

Instax je ideálním pomocníkem pro zachycení vtipných momentů! Nechte všechny své hosty, aby se vyfotili, a vytvořte z těchto fotografií fotoknihu se vzkazy.



Než se pustíme do podrobného rozboru lokací a outfitů, nesmím rozhodně opomenout zmínit květiny, protože ty hrají klíčovou roli při vytváření celkového tónu, atmosféry a charakteru svatby. Květiny nejsou jen dekorací, ale také silným prostředkem vyjádření emocí a nálad, které si novomanželé přejí sdílet se svými hosty. V okamžiku, kdy vstoupíte do místa konání, vás přivítají právě květiny, které okamžitě nastaví správný emocionální rámec, ať už je to romantická atmosféra plná jemných tónů a vůní nebo dramatická scenérie plná intenzivních barev a výrazných kontrastů.


V naší inspiraci pro tuto svatbu jsme zvolili odstíny, které by někomu mohly připadat spíše podzimní - hluboké vínové barvy kombinované s eukalyptovou zelení. Možná se to na první pohled zdá jako volba určená spíše pro chladnější a tmavší sezónu, ale opak je pravdou. Právě tato paleta barev má schopnost vytvořit sofistikovaný a přitom útulný dojem, který může být stejně tak vhodný pro jarní svatbu jako pro svatbu v jiném ročním období.


Pojďme se společně prřenést do nádherných třech lokací!


Japonská zahrada je místo, kde se setkává tradiční japonská estetika s českou krajinou. Příjemné ticho a klid tohoto místa, doprovázené jemným šuměním vody v jezírkách a vůní exotických květin, činí z Japonské zahrady ideální místo pro intimní a romantický svatební obřad. Vaše svatební fotky zde budou vypadat jako z jiného světa, plné harmonie.


Začali jsme tedy s minimalistickými šaty, které jsou esencí elegance a sofistikovanosti. Tyto šaty byly navrženy s jasným záměrem vytvořit něco, co by se harmonicky prolínalo s okolní přírodou. Šaty mají jednoduchou linii, která plynule obepíná tělo a zdůrazňuje tak jeho přirozenou siluetu. Abychom tento outfit pozvedli na další úroveň, přidali jsme odepínací mašlové rukávy. Tyto rukávy jsou navrženy tak, aby byly snadno připojitelné a odnímatelné, což poskytuje nositelce možnost volby a přizpůsobení vzhledu dle její momentální nálady. Mašlové rukávy dodávají celému outfitu nádech luxusu a originality.


Make-up, který jsme zvolili, byl vytvořen s ohledem na jemnost a ženskost. Na očích jsme použili jemné růžové tóny, které dodaly očím jas a něhu, zatímco rty byly zdobeny lesklou růžovou rtěnkou, která dodala celému vzhledu jemný a romantický nádech. Tento make-up byl navržen tak, aby byl přirozený a nenápadný, a zároveň zdůrazňoval přirozenou krásu nositelky.


Pro ženicha jsme zvolili outfit, který by byl stejně stylový a sofistikovaný jako ten nevěstin. Jeho look tvořil olivově zelený oblek, který byl perfektně ušitý na míru. Tento oblek v olivové barvě nejenže skvěle ladil s přírodními tóny zahrady, ale také přinášel do celkového vzhledu svěží a moderní prvek. Zlaté doplňky, které jsme k obleku přidali, dodaly outfitu punc elegance a luxusu.



Fata Morgána, na druhé straně, nabízí zcela jiný zážitek. Tento skleník je plný tropických a subtropických rostlin, což z něj činí kouzelné prostředí pro svatební obřad i hostinu. Procházka mezi obrovskými listy a exotickými květy připomíná cestu do dalekých zemí a vytváří nezapomenutelnou atmosféru. Světlo, které prochází skleněnými stěnami, dodává prostoru zvláštní magický nádech.


Nevěsta byla v centru pozornosti s dvěma různými kusy oblečení, což představovalo výrazný odklon od klasického jednoho šatu. První kus byl elegantní a jemný, zdůrazňující její přirozenou krásu, zatímco druhý nabízel něco více odvážného a moderního. Ozdobým prvkem byli výraznější ramena s perlami a ozdoba do vlasů, která z jednoduchého outfitu udělala elegantní.


U ženicha jsme také nezaháleli a rozhodli jsme se pro dvouřadý oblek v nápadném smaragdovém odstínu, který byl nejen výrazný, ale také velmi elegantní. Tento oblek byl doplněn fialovými prvky, což vytvořilo zajímavý a nečekaný kontrast.




A konečně, Pražské jaro - místo, které je nedaleko rozhledny na celou Prahu. Tato lokace je perfektní pro větší svatební oslavy, kde si hosté mohou užít krásy přírody a zároveň oslavovat vaši lásku.


Poslední Look, který vás může inspirovat vzít si jej na svoji svatbu, jsou dlouhé saténové kalhoty a vršek, který je složen ze dvou kusů. Tento jedinečný a moderní outfit je ideální pro nevěsty, které chtějí jít proti tradičním zvyklostem a zároveň si udržet eleganci a šarm.


Tento outfit je vhodný jako druhý v pořadí na vaší svatbě, například na večerní recepci nebo na tanec. Pokud se však rozhodnete doplnit jej elegantním sakem, rázem jej posunete o level výše a stává se z něj vhodný doplněk k samotnému obřadu. Sako může být klasické bílé, které dodá celému outfitu více formálnosti a elegance. Takový vzhled je ideální pro moderní nevěstu, která se nebojí experimentovat.

U ženicha hrál roli světle zelený oblek, který evokuje končící jaro a s ním přichází svěží letní dny. Tento výběr je perfektní pro svatbu, která se koná na přelomu sezón, kdy příroda hraje všemi barvami a všechno kvete.



Celou atmosférou zachytil skvělý kameraman - Veyn Production.




Kvetoucí poupě je inspirací, kde hlavní roli hraje příroda skrytá na místě, které není daleko. Pokud plánujete jarní svatbu, nenechte se odradit špatnou předpovědí nebo negativními komentáři rodiny. Je to váš den, váš výběr data a vaše svatba. Užívejte si ji naplno a nenechte si ji ničím pokazit.



Těšíme se u dalšího článku!


Váš svatebni magazin Moliere


Na této inspiraci se podíleli:

Fotografka: Nada Rehová

Kameraman: Veyn Production

Svatební šaty: Gabriela Štulířová

Oblek: Moliere

Župánek a podvazek: Me& My Weddings




Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page